WK Cricket: Nieuw Zeeland wint van Engeland

Nieuw Zeeland, komende zaterdag de eerste tegenstander van het Nederlands team, heeft in de openingswedstrijd van het WK cricket in het Indiase Ahmedabad voor een daverende verrassing gezorgd door Engeland te verslaan. De Kiwi's eindigden vanmorgen na de reglementaire 50 overs op een totaal van 239 runs voor het verlies van zes wickets. De Engelsen, de uitvinders van deze tak van sport, slaagden daarna niet in hun inhaalrace. Ze kwamen na een slotfase, waarin alle mogelijke risico's werden genomen, uiteindelijk elf runs tekort.

Engeland had de nederlaag aan zichzelf te wijten. Het veldwerk van de ploeg was zeer matig. De Nieuw-Zeelandse uitblinker Nathan Astle maakte 101 runs, maar de Engelsen verzuimden hem in de beginfase uit te vangen. De kans daartoe deed zich meerdere malen voor.

Ondanks dat hij door een blessure over het veld strompelde, werd Graeme Hick topscorer van Engeland met 85 runs. Teleurstellend was de prestatie van openings-batsman Atherton die slechts tot één schamele run kwam.Engeland speelt volgende week tegen Nederland.