Reuters boekt 17 pct winststijging

Reuters Holdings plc, het Britse internationale nieuwsbureau en verstrekker van financiële informatie, heeft zijn winst voor belasting vorig jaar zien stijgen van 510 miljoen pond (1994) tot 599 miljoen pond (1,5 miljard gulden). De omzet groeide in 1995 van 2,3 miljard tot 2,7 miljard pond (6,8 miljard gulden).

Beleggers reageerden positief op deze bekendmaking. Op de Londense effectenbeurs eindigde de handel gisteren op 675 pence, een koers die 31 pence hoger lag dan de dag ervoor.

Reuters beschikte eind december over een zeer ruime kaspositie van 850 miljoen pond (bijna 2,15 miljard gulden). Vergeleken met een jaar eerder is de omvang van die geldbuidel toegenomen met 316 miljoen pond. De beurs herinnert zich goed dat Reuters in 1993 voor 350 miljoen pond aan eigen aandelen heeft ingekocht. Verwacht wordt dat binnenkort een soortgelijke 'buy-back' aankondiging door Reuters zal worden gedaan.