KOOLRAAP MET DRIE SAUZEN

Koolraap is een echte wintergroente. Haar aparte smaak staat combinaties met andere smaken niet in de weg; integendeel.

Voor twee personen:

350-400 gram koolraap zout

Schil de koolraap en snijd de groente in vingerlange repen of in blokjes, of koop panklare koolraap. Kook de groente in water met zout in 10-15 minuten gaar.

Met tomatensaus: Giet de koolraap af en roer er anderhalve deciliter gezeefde tomatensaus uit een pak en een scheutje water door. Voeg zout en vers gemalen peper toe en als finishing touch enkele blaadjes fijngesneden basilicum of oregano of een mespunt gedroogde Italiaanse kruiden.

Met kaassaus: Laat de gare koolraap in een vergiet uitlekken. Breng in de pan anderhalve deciliter koffieroom of schenkroom aan de kook en los er 75 gram geraspte oude kaas in op. Roer er zout, peper, nootmuskaat en de koolraap door.

Met mosterdsaus: Laat de koolraap uitlekken. Verwarm liter crème fraîche in de pan en roer er mosterd naar smaak door. Met water tot sausdikte verdunnen en koolraap en zout toevoegen.

    • Annelène van Eijndhoven