Vraag naar chips licht gedaald

SAN JOSÉ, 13 FEBR. De vraag naar computerchips van Amerikaanse producenten daalt voor het eerst in vijf jaar.

Dat heeft de Semiconductor Industry Association (SIA) gisteren in een rapport gemeld. Volgens de organisatie van Amerikaanse fabrikanten van halfgeleiders bedroeg de hoeveelheid bestelde chips in januari 93 procent van de hoeveelheid in december. In januari 1991 deed zich voor het laatst zo'n situatie voor. Het rapport van de SIA volgt na eerdere aanwijzingen voor een vertraging in de Amerikaanse markt voor personal computers. De markt in de VS voor pc's zit dichter tegen verzadiging aan dan de markten elders in de wereld. De SIA is overigens optimistisch over de vooruitzichten voor de lange termijn. “Halfgeleiders worden meer dan ooit overal gebruikt en de hoeveelheid micro-elektronica van de gemiddelde elektronische produkten blijft groeien,” aldus de SIA. (AP)