Van Hecke: omzet passeert 0,5 miljard

Van Hecke, het grootste cateringbedrijf in Nederland, heeft in 1995 een met zeven procent tot 525 miljoen gulden toegenomen omzet behaald. Hiermee heeft Van Hecke volgens eigen zeggen een marktaandeel van ruim veertig procent.

De aan de Parijse effectenbeurs genoteerde moedermaatschappij Sodexho maakte vandaag bekend dat haar omzet vorig jaar met 63,3 procemt is toegenomen tot meer dan 18 miljard franc (5,9 miljard gulden), een stijging die voor het overgrote deel is veroorzaakt door de inlijving van het Britse bedrijf Gardner Merchant, een onderneming waarvan Van Hecke deel uitmaakt.

De winst voor belastingen van Sodexho kwam uit op ongeveer 750 miljoen franc (245 miljoen gulden). Met ruim 115.000 werknemers is Sodexho de grootste cateraar in de wereld.

Het in Rotterdam gevestigde Van Hecke heeft 5500 mensen in dienst en heeft meer dan 1000 restaurants en voedingsdiensten in beheer. Volgens eigen zeggen krijgt het dagelijks “meer dan 375.000 gasten aan tafel”.