Topman vertrekt bij Peek & Cloppenburg

ROTTERDAM, 13 FEBR. Bestuursvoorzitter J. van der Veer van de Peek & Cloppenburg Groep stapt per 1 mei op. Tegelijk schrapt het kledingconcern op het hoofdkantoor veertig banen. Daarbij zijn gedwongen ontslagen “zeker niet uitgesloten”, volgens de beoogde nieuwe bestuursvoorzitter A. Oostvogel.

De aanleiding voor Van der Veers vertrek zijn “de sterk afgenomen omvang en diversiteit van de activiteiten van de P&C Groep”, zo liet het bedrijf gisteren weten. Van der Veers opvolger Oostvogel achtte het desgevraagd “niet opportuun” dat nader toe te lichten. Bij de P&C Groep werken circa 1.300 werknemers.

Volgens ingewijden werd er echter al rekening mee gehouden dat Van der Veer op zijn minst in schaduw van Oostvogel zou komen te staan. Oostvogel, een telg uit een modegeslacht, heeft zijn sporen verdiend bij Shell. Vorig jaar augustus trad hij als commercieel man toe tot de raad van bestuur. De P&C Groep omvat de winkels van Peek & Cloppenburg en Somebody en is onderdeel van het Duitse Peek & Cloppenburg.

Ook over de wijze waarop de veertig werknemers op het hoofdkantoor hun baan verliezen, kon Oostvogel niets zeggen. P&C leed in het op 31 februari geëindigde boekjaar 1994/95 een verlies van 7,4 miljoen gulden. Dat verlies zal in het nu net afgesloten boekjaar fors zijn toegenomen, zo meldde de groep al in oktober vorig jaar. Over de precieze cijfers wilde Oostvogel gisteren nog niets kwijt.

P&C Groep heeft al fors in haar activiteiten gesnoeid. In november vorig jaar verkocht de groep zijn twintig filialen van Mac & Maggie in Nederland aan The Sting Modes, in december volgde verkoop van de zes Mac & Maggie-vestigingen in België aan de Bijenkorf (KBB). Bovendien voegde de onderneming de gescheiden activiteiten van de winkelketens van P&C in Nederland en België samen en bracht ze onder in één organisatie. Het hoofdkantoor moet nu aan die nieuwe situatie worden aangepast. (ANP)