Tennisspeler Eltingh twijfelt over kijkoperatie

HEERDE, 13 FEBR. Jacco Eltingh beslist vrijdag of hij een kijkoperatie laat uitvoeren aan de rechter knie. De 25-jarige tennisser liep zondag in Jaipur in de laatste partij van de verloren Davis Cup-wedstrijd (3-2) tegen India in de eerste set een blessure op. In de vierde set was hij gedwongen op te geven.

Bij onderzoek gisteren in een ziekenhuis in Zwolle bleek dat de meniscus was versprongen. Daardoor was weefsel beschadigd en een zenuw bekneld. Orthopeed Bots deed Eltingh twee voorstellen. Een kijkoperatie waardoor de speler vier á vijf weken uit de roulatie is. Of een periode van rust in acht nemen. In dat geval kan Eltingh de training over vijf dagen licht hervatten en de arbeid langzaam opvoeren.

“Het is een ingrijpende beslissing”, aldus Eltingh. “Na een kijkoperatie kan ik pijnvrij spelen, maar sta ik lang langs de zijlijn. Na een rustperiode speel ik met pijn, maar dat doe ik al jaren. Ik moet er eens rustig over praten met mijn coaches.”