QUAG'S COCKTAILS (2)

Giovanni Quaglino, de man naar wie het trendy restaurant Quaglino's in Jermyn Street in Londen is genoemd, publiceerde in 1935 het boek 'The complete hostess'. Een soort leerboek vol kordate aanwijzingen voor de wat dommige huisvrouw die mee wil tellen: “Hollandse kaas ziet eruit als een rode bal”. “Het is waar dat spaghetti niet met een mes mag worden doorgesneden. Dit bederft de smaak”. “De beste zalm komt uit Schotland”. “Het hoofdbestanddeel van een doorsnee cocktail is gin. Hoe droger de cocktail, hoe meer gin”.

Vandaag twee lievelingscocktails van Giovanni Quaglino. Quaglino's special: 1/3 gin 1/3 Franse vermouth 1/6 Italiaanse vermouth 1/6 Grand Marnier Druk als versiering een stukje sinaasappel op de rand van het glas. Quaglino's vuurvogel: 2/3 gin 1/3 kirsch scheutje grenadine scheutje sinaasappelsap De cocktails worden geschud en in een glas met ijsblokjes geschonken.

    • Anne Scheepmaker