Koning Fahd zit kabinet weer voor

DUBAI, 13 FEBR. De Saoedische koning Fahd heeft vandaag voor het eerst sinds zijn beroerte in november een kabinetszitting voorgezeten, zo heeft het officiële persbureau SPA meegedeeld. Volgens SPA heeft hij tijdens een bezoek aan de heilige stad Mekka tevens tientallen Saoedische prinsen en sjeiks ontvangen. Een en ander zou aangeven dat Fahd, die 1 januari het dagelijks bestuur aan kroonprins Abdullah overdroeg, zijn regeringstaken geleidelijk weer op zich neemt. Overigens werden twee Arabische leiders die de afgelopen dagen in Mekka waren, de Jordaanse koning Hussein en de Egyptische president Mubarak, niet door Fahd ontvangen. Met name Hussein had gehoopt Fahd te ontmoeten om de verzoening tussen Jordanië en Saoedi-Arabië na de Golfoorlog van 1991 te bezegelen. (Reuter)