Belastingdiskette

In het artikel van Aert-Jan Grotenhuis 'Fiscus contra uitgevers en Consumentenbond' (7 februari), is een onjuiste voorstelling van zaken gegeven. Aangifte doen via de belastingdiskette zou snellere afhandeling tot gevolg hebben. Volgens Grotenhuis zou de belastingdienst dit beloven. De belastingdienst belooft echter niets in deze. Tweemaal heb ik de belastingdienst hierover gebeld en tweemaal is mij verzekerd, dat de dienst eerdere terugave - in vergelijking met schriftelijke aangifte - niet garandeert. Met andere woorden: gratis is het, en dat voelt prettig, maar voorrang zit er niet in.

Misschien zelfs omdat het een proef betreft, heeft het nadelige effecten. Mijn ervaringen met de computer staan er garant voor dat het indienen per diskette wel eens mis kan gaan (diskette stuk, programma loopt vast, etc).

Zou het daarom niet verstandig zijn om nog maar een jaartje te wachten (misschien is er dan wel voorrang) Of nog beter: bestel die belastingdiskette. Gebruik hem om een en ander te berekenen en vul vervolgens traditioneel je belastingbiljet in (toch maar even gevraagd: het mag).

    • Hans van Keken