'AT&T met MCI in lokale telefonie'

NEW YORK, 13 FEBR. Twee grote Amerikaanse telecomconcerns, AT&T en MCI, willen volgens de zakenkrant The Wall Street Journal gaan samenwerken op het terrein van lokale telefonie. De besprekingen bevinden zich nog in een pril stadium, zo schrijft de krant. AT&T wil de berichtgeving niet bevestigen, maar spreekt die ook niet tegen.

De samenwerking wordt mogelijk doordat vorige week een veelomvattende telecomwet is aangenomen, die het bedrijven toestaat zowel op de lokale als op de interlokale telefoniemarkt actief te zijn. In 1984 werden die markten juist bij wet gesplitst, wat ertoe leidde dat AT&T werd opgedeeld in enkele kleine regionale telefoonmaatschappijen. De onderneming zelf bleef actief in het interregionale verkeer en de produktie van apparatuur.

Door de technologische ontwikkelingen, zoals die van het mobiele-telefoonverkeer, kunnen de regionale en interregionale markten niet langer gescheiden blijven. De nieuwe telecomwet zal tot samenwerkingen leiden die tot voor kort ondenkbaar waren, aldus een woordvoerster van AT&T. (DPA)