Westerveld kiest voor Vitesse

Sander Westerveld geldt als het grootste keeperstalent van de Nederlandse voetbalvelden.

De 21-jarige reservedoelman van FC Twente stond de afgelopen weken volop in de belangstelling van diverse clubs uit de eredivisie. Zaterdag had Westerveld een oriënterend onderhoud met Arie Haan nadat hij eerder met de clubleiding van Roda JC om de tafel zat. De Feyenoord-coach ziet in de doelman van Jong Oranje de ideale opvolger van eerste keus Ed de Goey, zei Haan gisteren na afloop van RKC-Feyenoord (1-1). Tot een overeenstemming kwam het niet. “Westerveld moet eerst voor zichzelf uitmaken wat hij wil”, sprak Haan in Waalwijk. Dat deed Westerveld gisteravond. Hij kwam tot overeenstemming met Vitesse over een contract dat hem voor vijf seizoenen aan de Arnhemse eredivisionist bindt. Donderdag tekent hij naar alle waarschijnlijkheid voor de ambitieuze club uit Gelderland.

Waarom heb je voor Vitesse gekozen?

Vitesse kon mij als enige club op sportief vlak het hoogste bieden. Ik heb de toezegging gekregen meteen eerste keeper te worden in Arnhem. Althans, de mogelijkheid daartoe. Het is natuurlijk aan mij om die kans ook te pakken. Bovendien, Vitesse is heel ambitieus en heel gezond. Die willen nu echt de sprong naar de top maken. De begroting gaat omhoog, het nieuwe stadion komt er nu eindelijk. Dat heeft natuurlijk ook meegespeeld in mijn beslissing.

De huidige keepers van Vitesse, Van der Gouw en Knoop, zijn beiden 32. Heeft hun leeftijd een rol gespeeld bij jouw beslissing?

Ja, uiteraard. Hier bij Twente is Sander Boschker eerste keus. Hij is pas 25 jaar. De afgelopen drie jaar heb ik op de bank gezeten en zoals het er nu uitziet, zal dat de komende jaren wel zo blijven en daar had ik weinig zin in.

Hoe verliep het gesprek met Arie Haan?

Heel goed eigenlijk. Alleen: Ed de Goey is onbetwist eerste keus daar en heeft nog een contract voor één jaar. Misschien dat hij daarna voor een avontuurtje in het buitenland kiest. Maar zeker is dat niet. Als hij gewoon bijtekent, bestaat de kans dat ik - net als nu bij Twente - mijn dagen slijt op de bank. Dat heeft meneer Haan ook gezegd.

Spreekt Feyenoord niet meer aan dan Vitesse?

Feyenoord is fantastisch, maar zoals gezegd: Vitesse onder de nieuwe omstandigheden ook.