Shi'iten plegen bomaanslag op hotel Bahrein

MANAMA, 12 FEBR. Een shi'itische groep heeft gisteren de verantwoordelijkheid voor zich opgeëist voor een bomaanslag op een luxe-hotel in Bahrein, waarbij kort daarvoor zeker vier gewonden waren gevallen. De explosie komt na weken van anti-regeringsprotesten in de kleine Arabische Golfstaat, die na een rustpauze van enkele maanden weer de kop hebben opgestoken. De oppositie eist met name herstel van in 1975 ontbonden parlement.

De aanslag werd telefonisch opgeëist door het Islamitische Front voor de Bevrijding van Bahrein, de meest militante van diverse groepen die zeggen te spreken namens de shi'itische meerderheid in in het door sunnieten geregeerde Bahrein. Een woordvoerder in Londen zei echter dat deze groep niet verantwoordelijk was. De autoriteiten maakten voorts melding van een nieuwe reeks brandstichtingen in shi'itische dorpen op het eiland. Volgens een regeringswoordvoerder is een aantal arrestaties verricht. In totaal zitten inmiddels ten minste 600 mensen vast. (Reuter, AP)