Ruime zege Barcelona op zwakke aartsrivaal

ROTTERDAM, 12 FEBR. Barcelona heeft de achterstand op koploper Atletico Madrid in de Spaanse voetbalcompetitie verkleind tot acht punten. De ploeg van trainer Johan Cruijff won zaterdag in het eigen Nou Camp-stadion met 3-0 van aartsrivaal en regerend landskampioen Real Madrid. Atletico verloor verrassend voor eigen publiek met 1-0 van Sevilla. Het was de eerste thuisnederlaag dit seizoen van de lijstaanvoerder.

Barcelona speelde tegen de zwalkende ploeg uit Madrid de beste wedstrijd van de afgelopen maanden. De Bosnische aanvaller Kodro (2) en de Portugees Figo waren de doelpuntenmakers. Bij Real groeide doelman Buyo uit tot de beste man. De 37-jarige routinier behoedde zijn werkgever voor een grotere nederlaag.

Atletico kon tegen Sevilla het veldoverwicht niet uitbuiten. Doelman Rodriguez maakte goede scoringsmogelijkheden van Penev, Narvaez en Mori ongedaan. Dertien minuten voor het einde pakte Sevilla, goed voor één punt in de laatste zeven duels, pakte de overwinning door een treffer van Moya. Zaragoza, tegenstander van Ajax in de strijd om de Europese Super Cup, verloor gisteren van Compostela met 3-2.