PSV-Volendam

PSV is afgelopen weekeinde op gelijke hoogte gekomen met koploper Ajax. De Eindhovense club won zaterdagavond in eigen stadion met 7-0 van Volendam. De wedstrijd Ajax-NAC werd gisteren afgelast, waardoor beide Nederlandse topclubs even veel punten hebben. Ajax heeft een duel minder gespeeld, PSV heeft een beter doelsaldo.

De monsterscore van PSV (nog altijd zonder Ronaldo) tegen Volendam kwam tot stand door twee treffers van Nilis, waarvan de tweede van grote schoonheid was, en twee van Cocu. De andere doelpunten kwamen op naam van Wouters (het eerste), Eijkelkamp en de IJslander Gudjohnsen (invaller voor Nilis). PSV heeft inmiddels 75 competitietreffers gemaakt, een gemiddelde van ruim drie goals per wedstrijd.

In de onderste regionen boekte Fortuna Sittard een belangrijke zege op NEC. In de Nijmeegse Goffert wonnen de Limburgers met 2-0. Van Ophuizen en Hamming maakten de doelpunten. Fortuna is bezig zich uit de degradatiezorgen te voetballen. De club van trainer Pim Verbeek staat acht punten boven de rode streep.

    • Jaap Bloembergen