Michael Jackson maakt toch video in Rio de Janeiro

RIO DE JANEIRO, 12 FEBR. Ondanks officiële tegenstand heeft megaster Michael Jackson zondag een muziekvideo opgenomen in een krottenwijk van het Braziliaanse Rio de Janeiro. Duizenden fans, voornamelijk donkergekleurde jongeren, juichten de Amerikaanse zanger bij de ruim drie uur durende opnames toe. Onder regie van Spike Lee (die eerder de film Malcolm X maakte) acteerde Jackson bij zijn nieuwste lied They Don't Care About Us, een aanklacht tegen het mensonwaardige leven van de armen in de grote steden.

De Braziliaanse autoriteiten waren fel tegen de opnames en kondigden een verbod af, omdat Jackson de ellende in de krottenwijken voor eigen profijt wilde gebruiken. Ook zou de videoclip schadelijk zijn voor de reputatie van Rio, dat in 2004 de Olympische Spelen wil organiseren. Maar in hoger beroep kregen de producenten op het laatste moment alsnog toestemming.