Groenendaal wint laatste veldrit wielerseizoen

HARNES, 12 FEBR. Richard Groenendaal heeft gisteren in het Franse Harnes de laatste veldrit van het winterseizoen gewonnen. De Brabander bleef in de wedstrijd om het Superprestige-klassement de Italiaan Luca Bramati achttien seconden voor. Wereldkampioen Adri van der Poel eindigde als derde. Bramati werd winnaar van het totaalklassement. Groenendaal en Van der Poel delen de tweede plaats in de eindrangschikking.

In Harnes nam Groenendaal revanche op de voor hem enigszins teleurstellend verlopen weredlkampioenschappen. Vorige week reed hij in de schaduw van Van der Poel, hij eindige op de achtste plaats in Montreuil. In Harnes reed hij onbedreigd naar de overwinning. In de laatste ronde demarreerde hij uit het wiel van Bramati. Van der Poel waande zich kansloos nadat een lekke band hem uit de kopgroep had verdreven.