Engeland

In Engeland baarde Faustino Asprilla opzien. De spits, afgelopen week voor zeventien miljoen door Newcastle United overgenomen van Parma, maakte zaterdag zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever in de streekderby tegen Middlesbrough. In de 67ste minuut viel de Colombiaan in en leidde hij de koploper alsnog langs de nieuweling in de Premier League: 2-1. Asprilla gaf een fraaie voorzet waaruit Watson de gelijkmaker inkopte. Een blunder van doelman Walsh bij een slap schot van topscorer Ferdinand betekende de eerste zege van Newcastle bij Middlesbrough sinds 1964.

Dennis Bergkamp hielp Arsenal zaterdag aan de elfde competitiezege. De Nederlandse spits maakte het enige doelpunt in de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest. Het betekende de eerste nederlaag na twintig duels voor de ploeg van Bryan Roy in eigen stadion. Chelsea, de club van Ruud Gullit, verloor met 1-0 van Coventry City.