DER SPIEGEL

Hun besteedbaar inkomen staat onder druk, maar aan hun vakantie valt niet niet te tornen: Duitsers willen steeds goedkoper steeds verder, schrijft Der Spiegel over de moordende concurrentie tussen chartermaatschappijen, die jaarlijks meer dan tien miljoen toeristen uit Duitsland naar vakantiebestemmingen vliegen.

Directe aanleiding voor het omslagverhaal 'Schroothoop aan de hemel' is het ongeluk met de vakantiecharter vorige week bij de Dominicaanse Republiek, waarbij alle 189 inzittenden omkwamen. “Wanneer het geld schaars wordt, wordt daar bezuinigd waar het niet opvalt - dat is de veiligheid”, zegt een medewerker van de Duitse rijksluchtvaartdienst LBA. Zo zou het steeds vaker voorkomen dat de hand wordt gelicht met voorschriften omtrent inspecties van de toestellen en instructies, trainingen en rusttijden van de bemanningen.