Davis Cup

India is ongetwijfeld de meest verrassende kwartfinalist in de Davis Cup. Na de zege op Nederland speelt India tegen Zweden voor een plaatsje bij de laatste vier. Ook titelverdediger Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië plaatsten zich voor de kwartfinales. Italië won met 3-2 van Rusland, de verliezend finalist van vorig jaar. De Zuideuropeanen spelen in april tegen de winnaar van Zuid-Afrika-Oostenrijk. Dat duel begon vrijdag op gras dat in het weekeinde in een moeras veranderde. Vandaag wordt het duel in de hal bij 1-1 voortgezet.

De Duitse en Amerikaanse Davis-Cupploeg begonnen zwaar gehavend aan hun eerste ronde. Duitsland miste in Zwitserland Boris Becker en Michael Stich. Maar ook Prinosil en Dreekmann bleken te sterk voor Rosset en Hlasek.

De Amerikaanse ploeg ontving Mexico en verzekerde zich na het dubbelspel al van een plaats in de volgende ronde. Andre Agassi en Pete Sampras lieten het werk aan Michael Chang en Todd Martin. Het duo McEnroe/Galbraith won het beslissende dubbel. De Amerikanen spelen in april tegen de Tsjechen, die weinig moeite hadden met Hongarije.