Britse popgroep Take That stopt eind dit jaar

LONDEN, 12 FEBR.De uiterst populaire Britse popgroep Take That stopt ermee. Na een afscheidstournee gaan de jongens voor het einde van dit jaar uit elkaar, meldt de Britse krant The Sun, die zich baseert op informatie uit de muziekindustrie. Take That veroverde zeven maal de toppositie van de Britse hitlijsten, de eerste keer in juli 1993 met het nummer Pray. De groep boekte ook internationaal grote successen.

In juli vorig jaar kwam de eerste grote tegenslag, toen idool Robbie Williams opstapte. Zijn vertrek leidde in heel Europa tot wanhopige en hysterische reacties van duizenden - vooral vrouwelijke - tieners.

De overgebleven vier leden willen nu ieder hun eigen weg gaan. Leadzanger Gary Barlow denkt aan een solo-album. Jason Orange, Howard Donald en Mark Owen verlaten de showbusiness, aldus The Sun. (AFP)