NADER TOT ZICH

De dochter van de in 1953 overleden Sovjet-despoot Josef Stalin, Svetlana (69), heeft zich, na vier huwelijken en jarenlange vergeefse pogingen om ergens een permanent thuis te vinden, teruggetrokken uit de wereld.

Ze wordt non in een klooster, waarschijnlijk in het Zwitserse Fribourg. “Ik ben er zeker van dat God me juist nu nader tot Zich heeft geroepen, want het is binnen de muren van het klooster dat ik de vrede heb gevonden waarnaar ik heel mijn leven heb gezocht en de hoop heb gevonden die ik had verloren”, schreef zij in een brief die deze week werd afgedrukt in het Italiaanse blad Chi.

Svetlana woonde geruime tijd in een boshut in een afgelegen gebied in Wisconsin in de VS. Het laatste dat tot dusver van haar werd vernomen is dat ze, inmiddels geheel verarmd, in een bejaardenhuis in Londen woonde.

    • Peter Michielsen
    • Frederiek Weeda