'Moord op topman Bundesbank crime passionel'

ROME, 10 FEBR. Volgens de Italiaanse politie is de moord op een topman van de Duitse Bundesbank en zijn vriendin, donderdagavond in de Noorditaliaanse stad Merano, het werk van een professionele moordenaar. Vooralsnog gaat de politie uit van een crime passionel.

De 60-jarige Hans Otto Detmering, een hoge functionaris van de Duitse centrale bank met de titel van directeur, en zijn 49-jarige vriendin Clorinda Cecchetti werden van dichtbij in hun hoofd geschoten toen zij op een pad langs de rivier de Passirio liepen, die door het centrum van de stad loopt. Cecchetti overleed ter plekke. Detmering bezweek gistermorgen in het ziekenhuis van Merano aan zijn verwondingen.

Detmering was gescheiden en ging al ruim vier jaar om met Cecchetti, een ongetrouwde lerares. Ze waren van van plan een huis te kopen in Merano, een kuuroord in de Duitstalige Italiaanse provincie Zuid-Tirol. Zijn ex-vrouw zou daartegen fel bezwaar hebben aangetekend. Bij het onderzoek is ook Interpol ingeschakeld.

“Wij vermoeden dat we te maken hebben met een misdaad uit hartstocht, een wraakactie, maar we sluiten andere hypotheses niet uit,” zei een woordvoerder van de politie in Merano tegen journalisten. Wegens de vele vraagtekens rondom de moord op Detmering heeft de Bundesbank hierin nog geen aanleiding gezien om de veiligheidsmaatregelen rondom andere topfunctionarissen te versterken.

In tegenstelling tot eerdere berichten heeft de politie geen pistool gevonden bij de plaats van het misdrijf. Dat is een van de redenen voor de politie om een dubbele zelfmoord vooralsnog uit te sluiten.

    • Marc Leijendekker