DCC en minidisc

Teleurgesteld las ik het artikel 'DCC en Minidisc op rand van afgrond' in de krant van 1 februari.

Hierin wordt geciteerd uit een artikel in het vakblad voor de elektronicadetailhandel ERM. Waar enerzijds letterlijk uit het betreffende artikel wordt geciteerd, wordt anderzijds een eigen wending aan de inhoud van ditzelfde artikel gegeven. De originele titel 'DCC en Minidisc komen nauwelijks van de grond' en de door NRC HANDELSBLAD gehanteerde titel zijn hier al direct een schrijnend voorbeeld van. De negatieve toonzetting wordt vervolgens over de rest van het artikel uitgegoten. Uit het originele drie pagina's tellende artikel zijn slechts die uit hun verband gerukte passages gebruikt die door de schriftsteller gehanteerde kop zouden moeten rechtvaardigen. Als de betreffende journalist de moeite had genomen om de door hem aangehaalde bron (NVPI) te raadplegen had hij kunnen vernemen dat verkopen van voorbespeelde DCC's in 1995 met 150 procent zijn toegenomen.

    • Olav Vlaar