Peter Hoekstra in selectie Oranje

ZEIST, 9 FEBR. Bondscoach Guus Hiddink heeft Peter Hoekstra opgeroepen voor de oefeninterland tegen België, woensdag in Eindhoven. De laatste aanwinst van Ajax debuteert in de Oranje-selectie. Feyenoorder Taument keert terug in het Nederlands team. Hiddink riep de Arsenal-spelers Bergkamp en Helder niet op voor de eerste oefeninterland in de aanloop naar het EK. De clubleiding in Engeland had om extra rust gevraagd. De Ajacieden Overmars en Davids ontbreken wegens blessures. De selectie: Blind, Frank en Ronald de Boer, Bogarde, Hoekstra, Kluivert, Reiziger, Van der Sar (Ajax), Richard Witschge (Bordeaux), De Goey, Taument (Feyenoord), Winter (Lazio), Numan (PSV), De Kock (Roda JC), Seedorf (Sampdoria), Mulder (Schalke).

Bondscoach Hans Dorjee van Jong Oranje heeft negen debutanten opgeroepen voor het oefenduel tegen België, dinsdag in Sittard. Onder hen is de 20-jarige Jimmy van Fessem, sinds de blessure van Roland Jansen eerste doelman van Willem II en vorige maand uitblinker tegen Ajax. Behalve Van Fessem zijn Nelis en Musampa (Ajax), Van Bommel (Fortuna), Paauwe (De Graafschap), Oude Kamphuis (Twente), Van der Doelen en Zenden (PSV) en Schoenmakers (Heerenveen) nieuw in de selectie. De oude kern bestaat uit Van Bronckhorst (Feyenoord), Makaay (Vitesse), Dirkx (Fortuna Sittard), Fuchs (De Graafschap), Platvoet en Bruggink (Twente) en Wooter (Ajax).