PANNENKOEKEN MET SPEK EN KOOL

Een winterse maaltijd voor twee personen:

Beslag:

100 gram bloem

1 ei

2 deciliter melk

zout

olie of boter

Vulling:

250 gram fijngesneden groene kool

1,5 - 2 volle eetlepels pindakaas

1 eetlepel ketjap manis

peper (sambal)

4 plakjes ontbijtspek of 50 gram magere spekreepjes

75 gram geraspte belegen of oude kaas

Roer een glad beslag van de bloem, het ei, de melk, een eetlepel olie en wat zout. Bak hiervan vier niet te dikke pannenkoeken van 16-18 centimeter doorsnee. Kook intussen de kool in een kwart liter water met zout in 6-8 minuten beetgaar. Roer zoveel pindakaas door de kool dat het geheel smeuïg is en voeg naar smaak ketjap, zout, peper en eventueel sambal toe. Vul de pannenkoeken met het koolmengsel en rol ze op. Bak het spek snel krokant en verdeel het met de kaas over de pannenkoeken. Direct serveren of de kaas onder de grill of in een hete oven laten smelten. Vegetariërs vergeten het spek.

    • Annelène van Eijndhoven