Nederkoorn gaat naar Deutsche Telekom

ROTTERDAM, 9 FEBR. Voormalig Fokker-topman E.J. Nederkoorn vertrekt met onmiddellijke ingang als bestuursvoorzitter van het concern Arke Holland International. Hij wordt bestuurslid van Deutsche Telekom, een onderneming met een omzet van 70 miljard mark per jaar.

Dat heeft Arke Holland International gisteren bekendgemaakt. Nederkoorn werkte pas anderhalf jaar bij Arke, nadat zowel Arke als Holland International eigendom was geworden van het Duitse concern TUI. Hij gaf leiding aan de integratie van beide bedrijven. Nederkoorn kwam bij het reisconcern terecht, nadat hij bij Fokker noodgedwongen het veld had moeten ruimen. De raad van commissarissen van de vliegtuigbouwer zegde destijds het vertrouwen in hem op wegens interne conficten in het Fokker-bestuur. Dat Nederkoorn nu bij Arke HI met onmiddellijke ingang vertrekt, hangt volgens het concern samen met het feit dat snel een opvolger is gevonden.

Nederkoorn gaat zich bij Deutsche Telekom bezighouden met internationale zaken. Op dit moment is het bedrijf nog in handen van de Duitse overheid. De bedoeling is dat Deutsche Telekom geprivatiseerd wordt. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren veel activiteiten ontplooid in het buitenland. Vooral in de voormalige Oostbloklanden wil Deutsche Telekom een aanzienlijk deel van de telecommunicatiemarkt veroveren. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden in onder andere de Verenigde Staten en Indonesië. Deutsche Telekom telt circa 230.000 werknemers.

Opvolger van Nederkoorn bij Arke HI is dr. A.J. Bakker (44). Hij had tot 1989 diverse leidinggevende functies in de reiswereld. Vervolgens trad hij in dienst bij Transavia Airlines. Binnen de directie was hij verantwoordelijk voor marketing en verkoop.