Herenakkoord buitenlanders in Europa Cup

GENEVE, 9 FEBR. De acht kwartfinalisten in de Champions League hebben besloten het Europese seizoen met de oude buitenlanderregel af te maken. De voorzitters van de betrokken clubs, onder wie Ajax-praeses Van Praag, hebben daarover gisteren in Genève een herenakkoord gesloten. Door de uitspraak in de affaire-Bosman worden spelers uit de Europese Unie binnen de Europese grenzen niet meer aangemerkt als buitenlander.

Van Praag bepleitte in Genève de regels voor het lopende Europa Cup-seizoen niet te veranderen. “Mits alle kwartfinalisten daartoe bereid zijn. Als er één club dwarsligt, gaat het hele verhaal niet door.” Borussia Dortmund (de tegenstander van Ajax in de kwartfinales), Real Madrid, Juventus, Legia Warschau, Panathinaikos, Nantes en Spartak Moskou gingen met het voorstel akkoord. PSV en Feyenoord streven naar eenzelfde afspraak voor de andere Europese bekertoernooien.