Voorkeur Muziek

NIEUW ENSEMBLE Harpiste Ernestine Stoop en gitarist Helenus de Rijke spelen olv Ed Spanjaard muziek van zes Midden- en Zuidamerikaanse componisten uit Mexico, Argentinië en Ecuador, met wie telkens een uur voor aanvang van het concert een gesprek plaatsvindt. 11 febr 20u Muziekcentrum Enschede; 14 febr 20u15 De Vereeniging Nijmegen; 15 febr 20u30 Paradiso Amsterdam.

MASTERCLASS JOHN BRÖCHELER De bariton John Bröcheler, die dezer dagen bij de Nederlandse Opera in Strauss' Die Frau ohne Schatten een prachtige rol zingt als Barak, geeft 11 febr vanaf 14u een voor publiek toegankelijke masterclass aan vier jonge zangers in de Diamantzaal van het Amsterdamse Hilton Hotel, Apollolaan 138. Toegang: 15 gulden.

AFSCHEID JAN BOOGAARTS Nadat hij bijna 25 jaar het renaissancekoor Capella Traiectina heeft geleid neemt Jan Boogaarts afscheid met een concert met muziek van o.a. Heinrich Isaac, Josquin des Prez, Orlando di Lasso, Jacob Vaet en Jacobus Regnart voor vier Habsburgse keizers in de periode 1493-1576: Maximiliaan I, Karel V, Ferdinand I en Maximiliaan II. 11 febr 15u kerk HH Antonius en Lodewijk Den Haag Zuidwest; 25 febr 15u Walburgkerk Arnhem; 3 maart 15u Pieterskerk Utrecht.

TRIO CLUSONE & DAVE DOUGLAS Het geloofde en gelauwerde Trio Clusone bestaande uit rietblazer Michael Moore, cellist Ernst Reijseger en slagwerker Han Bennink ontvangt de Amerikaanse trompettist Dave Douglas, thuis op bijna alle markten, van free jazz tot klezmer. 8 febr Paradox Tilburg, 10 febr BIMhuis Amsterdam.

FOURTH WORLD Slagwerker Airto Moreira met een verleden bij o.a. Santana, Miles Davis en Wheather Report kent het klappen van de zweep en zal met zangeres Flora Purim en gitarist José Neto ongetwijfeld een zeer swingend feestje bouwen. 14 febr Melkweg Amsterdam.

EL VEZ De Mexicaanse Elvis verlaat zijn hoofdkwartier Graciasland om in gouden jumpsuit de wereld te veroveren met zijn mariachi-rock. 9 febr Doornroosje, Nijmegen, 11 febr Vera, Groningen.

SOUTHERN CULTURE ON THE SKIDS Plattelandsrockers uit de Verenigde Staten gooien met kippen en maken daar ook nog eens lekker rommelige popmuziek bij. 9 febr Melkweg, Amsterdam, 10 febr Romein, Leeuwarden, 11 febr Effenaar, Eindhoven.

POPCORN PARTY Easy tune, popcorn en andere gezellige dansmuziek, live gespeeld door The Soft Gloves en gedraaid van krakende oude platen door DJ Dab en de Easy Aloha's. 10 febr Tivoli, Utrecht