Volvo en Terberg maken wagens voor speciaal vervoer

Volvo Truck Corporation gaat samen met vrachtwagenproducent Terberg in Benschop vrachtwagens voor speciaal vervoer bouwen.

Het ligt in de bedoeling dat de nieuwe bedrijfseenheid (Special Transport Vehicles) die Volvo en Terberg in Benschop samen opzetten, halverwege dit jaar kan beginnen en additionele werkgelegenheid biedt aan dertig mensen.

De partners mikken op een jaarproduktie van 300 voertuigen. Volvo heeft tot de samenwerking besloten, omdat het concern een sterke stijging ziet in de vraag naar voertuigen voor speciaal vervoer.

Terberg is al actief op de markt voor vuilniswagens, haventrekkers en speciale vrachtwagens voor de bouw. Volgens directeur Terberg is Volvo met zijn bedrijf in zee gegaan omdat de Zweden zelf onvoldoende kennis in huis hebben voor het ontwikkelen van de speciale voertuigen.

Tussen de bedrijven bestaat al veel langer een band. Terberg gebruikt momenteel al belangrijke onderdelen van Volvo voor de produktie van zijn vrachtwagens. De vrachtwagens die bij het op te richten bedrijf van de band lopen, gaan rijden onder de naam Volvo.