Ouders

Het artikel 'De school aan de ouders' (W&O 18 jan.) heeft mij erg gestoord. Vooral de zelfvoldaanheid van de moeders sprong in het oog. Omdat deze dames op de school van hun kinderen enige hand- en spandiensten verlenen, denken dat zij het recht te hebben om naar andere ouders te wijzen die geen taken op school vervullen. Mevrouw Scheltens ergert zich eraan dat sommige ouders hun kinderen 's morgens voor het schoolplein droppen. Karin Veldman wijt het aan werkende moeders dat sommige ouders geen tijd of zin hebben, maar Wilma Eisenga heeft geen moeite met luie ouders, als ze maar geen kritiek hebben.

Dat maken de ouders zelf wel uit, mevrouw Eisenga, of zij kritiek hebben. Zij verbeeldt zich dat de school nu onder haar ressorteert, omdat zij wat briefjes invult. Je zal maar alleenstaande ouder zijn en voor de kost moeten werken of een andere invulling van je dagen voorstaan en deze geborneerde meningen moeten lezen. Op de basisschool van mijn zoontje is het verplicht vegen van het schoolplein ingevoerd, eenmaal in de week midden op de middag. De ouders die hebben geveegd krijgen op het schoolbord in de gang een sterretje. Zo kan iedereen duidelijk zien welke pappie of mammie actief of lui is geweest.

    • W. van Veen