Onderzoek akkoordje van India

BRUSSEL, 8 FEBR. De internationale hockeyfederatie FIH onderzoekt de manier waarop het gelijkspel van 0-0 bij India-Maleisië tijdens het olympisch kwalificatietoernooi tot stand is gekomen. Daarmee honoreert de federatie de eis van de Canadese bondscoach Shiaz Virje.

De in Kenya uit Indiase ouders geboren coach beschuldigde in Barcelona achtvoudig olympisch kampioen India ervan het op een akkooordje te hebben gegooid met Maleisië, dat nog één punt nodig had zich te kwalificeren voor Atlanta. De monsterzege van 7-1 van Canada op Wit-Rusland had daardoor geen enkele waarde meer.

De FIH heeft een uitgebreid rapport van de Canadese hockeybond ontvangen.

Aan de hand daarvan bekijkt de federatie welke procedure zij zal volgen. Het onderzoek is in handen van de tuchtcommissie van de FIH.

Tijdens het bewuste duel namen beide teams geen enkel risico. Zelfs de Indiase coach Cedric Pereira toonde zich zwaar teleurgesteld over het spel van zijn elftal.

Hij ging zelfs zo ver ontslag te nemen als er ook maar iets van de vermoedens waar is. (ANP)