Komst van Meyer doet FC Twente nog niets

ROTTERDAM, 8 FEBR. De komst van trainer Hans Meyer heeft FC Twente nog niets opgeleverd. Na de nederlaag van 3-0 tegen Roda JC, zag de Duitser gisteren hoe de Enschedese ploeg in Waalwijk met 1-0 verloor van RKC.

Evenals in de uitwedstrijd wonnen de Brabanders dank zij een strafschop. Brands scoorde nu. Twintig minuten voor het einde stond Streppel aan de basis van de overwinning van RKC. Elzinga hield bij een doorbraak de Duitser vast: strafschop. Brands profiteerde.

NEC en Sparta speelden gisteren in de Goffert gelijk: 2-2. In een duel waarin de thuisclub een veldoverwicht had, maar die niet in meer dan twee treffers kon uitdrukken. Sparta, zonder de geschorste en geblesseerde Dennis de Nooijer, viel minder nadrukkelijk op dan de thuisclub, maar was wel effectiever in het afronden. Twee kansen waren voor de Rotterdammers voldoende om twee keer te scoren.

Sparta nam halverwege de eerste helft een voorsprong door Krijgsman. Acht minuten later maakte Sumiala gelijk: 1-1. NEC was ook in de tweede helft sterker, maar Sparta scoorde eerst.

Doelman Brookhuis kreeg de bal uit een vrije trap van Jalink niet onder controle. Gerard de Nooijer maakte uit de rebound: 1-2. Na een uur kwam de verdiende gelijkmaker toch op het scorebord door Van Eijkeren: 2-2.

De Graafschap en Fortuna Sittard kwamen in Doetinchem géén stap verder. Het gelijkspel van 1-1 leverde de ploegen niets op. Hoewel de grasmat op de Vijverberg tot dinsdag een week lang bedekt was met plastic, was het veld nog moeilijk bespeelbaar.

Scheidsrechter Luinge wachtte lang voordat hij besliste het duel door te laten gaan.

Na een half uur had het opportunistische spel van de Graafschap succes. Viscaal verzilverde een voorzet van Fuchs. Vlak voor rust verzuimde hij de score te verhogen maar vond Van Zwam op zijn weg. Het veldspel van Fortuna oogde redelijk, maar was weinig effectief.

Elf minuten na de hervatting verzuimde De Graafschap-defensie Lanckohr af te stoppen. Hij kreeg alle kans Hamming in stelling te brengen. De spits maakte zijn achtste treffer van het seizoen: 1-1.

Meijer en Viscaal verkwanselden vervolgens de mogelijkheid op een nieuwe voorsprong voor De Graafschap. Vlak voor tijd ontsnapte Fortuna aan een nederlaag toen Kool slecht terugspeelde op doelman Van Zwam. Via de binnenkant van de paal schopte de keeper de bal terug het veld in.