Gambia

Wat jammer nou dat ook Birgit Donker in haar artikel over de Westafrikaanse staat Gambia de kant van het sekstoerisme heeft gekozen (NRC HANDELSBLAD, 3 februari). Zelf ben ik een paar keer in Gambia geweest en ik moet zeggen dat je als vrouw alleen best bekeken wordt, maar dat gebeurt ook in Spanje, Italië, Griekenland, noem maar op.

Wat zo aantrekkelijk van Gambia is, is dat de mensen uiterst vriendelijk en behulpzaam zijn en niet iedere alleenstaande of een met een vriendin aankomende vrouw in dat land uit is op seks. Ik hoop niet dat andere vrouwen zich nu afwenden en bang zijn geworden door de informatie uit het artikel. Zelf ben ik bezig om aldaar een documentaire te maken waarin ik hoop te laten zien hoe prachtig dit land is en wat de mensen echt te bieden hebben.

    • Petra Simons-Lodder