Picasso's gestolen uit douanedepot

NEW YORK, 7 FEBR. Op het vliegveld John F. Kennedy in New York zijn het afgelopen weekeinde uit het bagage-depot drie kunstwerken gestolen, een doek en tekening van Picasso en een schilderij van Pissarro. De stukken waren eigendom van een Mexicaanse zakenman, die vorige week bij de Newyorkse douane kreeg te horen dat ze te kostbaar waren om terloops voor een taxatie bij een veilinghuis in te voeren. Bij terugkomst van de man, een dag later, bleken ze uit het douane-depot te zijn verdwenen.

Het gaat om Picasso's schilderij 'Zittende vrouw met schedel in linkerhand' (1927), een getekend vrouwenportret uit 1956, eveneens van Picasso, en een schilderij uit 1897, getiteld 'Straat in Parijs' van Camille Pissarro.

Twee maanden geleden werd op hetzelfde vliegveld een bagage-beambte gearresteerd die ervan beschuldigd wordt juwelen van de Britse Hertogin van York te hebben gestolen. (Reuter)