OERSOEP MET EEN TIC

Er is natuurlijk niks mis met de gewone Hollandse groentesoep met ballen. Toch kan deze oude vertrouwde soep opgepept worden door er een Franse tic aan toe te voegen. In Frankrijk doet men het volgende mengsel in de pistou, een Provençaalse groentesoep. In Italië haalt men dezelfde streek uit bij de Minestrone alla Genovese.

1 bosje basilicum

3 tenen knoflook

50 gram geraspte Parmezaanse kaas

4 eetlepels olijfolie

1 theelepel zout en versgemalen peper

Ontvel de tenen knoflook en sla ze met een hakmes plat. Strooi er zout op en wrijf alles met de platte kant van het hakmes tot een pasta. Snijd de basilicum klein (Sommige strenge koks beweren dat je basilicum nooit mag snijden, maar dat je de blaadjes moet scheuren). Roer de knoflookpasta, basilicum, kaas en wat peper door de olijfolie. Doe deze saus in een kom en zet deze op tafel. Behalve ín de soep is deze saus ook lekker op een stukje warm brood.

    • Anne Scheepmaker