Drie Electronics: 8 gld superdividend

De Drie Electronics uit Ede, producent van industriële elektronica, heeft besloten ruim 9 miljoen gulden uit overtollige reserves uit te keren aan aandeelhouders.

Dit geschiedt naar keuze van de aandeelhouder geheel in contanten (8 gulden per aandeel) of gedeeltelijk in contanten (4 gulden) plus 40 procent in aandelen ten laste van de agioreserve. Ook indien alle aandeelhouders kiezen voor de tweede mogelijkheid, zal de winstverwatering beperkt blijven tot 6 procent, mede omdat het bedrijf het aandelenbelang van een onlangs opgestapte directeur heeft ingekocht.

De Edese onderneming vergrootte vorig jaar de winst na belastingen met 0,4 miljoen tot 1,74 miljoen gulden. De netto winst bleef wegens een buitengewone last van een half miljoen achter bij de uitkomst van het voorgaande jaar: 1,26 miljoen gulden in 1995 tegenover 2,06 miljoen in 1994. De omzet steeg met 1,8 miljoen tot 15,2 miljoen gulden.