Rover bracht BMW nog geen winst

De Duitse autofabrikant BMW heeft het afgelopen jaar nog geen winst gehaald uit Rover, de Britse auto-onderneming die in 1994 werd overgenomen. Wel heeft de gezamenlijke inkoop van onderdelen een besparing opgeleverd van ongeveer honderd miljoen mark, zo deelde BMW-topman Bernd Pischetsrieder mee.

BMW verkocht vorig jaar totaal ruim een miljoen auto's, waarvan 485.000 Rovers. De BMW-topman weersprak de geruchten dat de overneming van Rover tot onvoorziene hoge kosten heeft geleid en dat er problemen zouden zijn met de BMW-fabriek in de Amerikaanse stad Spartanburg. In Spartanburg bouwt BMW zijn Z3-model, een open tweezitter. De voor dit jaar geplande produktie van 35.000 stuks is reeds verkocht. Overlegd wordt of de produktie in de VS moet worden vergroot.