Recordwinst voor British Airways van 1,35 miljard

LONDEN, 6 FEBR. De luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) heeft over de laatste drie maanden van 1995 een winst voor belasting van 104 miljoen pond sterling (263,1 miljoen gulden) geboekt. Dat is een verbetering van 30 procent tegenover dezelfde periode van 1994 toen de winst 80 miljoen pond bedroeg.

Daarmee zag de Britse luchtvaartmaatschappij het resultaat over de eerste negen maanden van het boekjaar 1995/96 (april/maart) verder oplopen tot 534 miljoen pond (1,35 miljard gulden). Dat komt neer op een winstsprong van 24,5 procent ten opzichte van de 429 miljoen pond die BA in de overeenkomstige periode van 1994 binnenhaalde.

Volgens bestuursvoorzitter Sir Colin Marshall is het bedrijfsklimaat nog steeds gunstig. De vraag is groter dan het aanbod. Hij ziet de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet. Na een dip in januari stijgt het aantal reserveringen weer. BA verwacht (weer) een recordjaar.

De omzet in het derde kwartaal nam met 8,7 procent toe tot bijna 1,9 miljard pond (4,8 miljard guldem), en die over negen maanden met 7,2 procent tot 5,9 miljard pond (14,9 miljard gulden). De maatschappij vervoerde in die negen maanden 24,8 miljoen passagiers, een stijging van 5 procent. (ANP)