Europese munt

Velen hebben, vaak al lang voor er sprake van een euro was, een verzekering (bijvoorbeeld lijfrente) afgesloten die in de toekomst, bijvoorbeeld 2015, een vast guldenbedrag zou uitkeren.

Stel dat in 2002 bij invoering van de euro dat guldensbedrag op dat moment in euro wordt omgerekend dan zal in 2015 de koopkracht daarvan aanzienlijk lager zijn dan oorspronkelijk verwacht werd, dankzij politieke economische compromissen met de zuidelijke landen, zodra die deel uitmaken van de EMU, waardoor de inflatie altijd hoger zal zijn dan die van de hardste munt: de gulden. Zou de consument dit van te voren geweten hebben dan zou hij hoogstwaarschijlijk niet zo'n verzekerig genomen hebben of één gekozen hebben die in een andere munteenheid een vast bedrag uitbetaalt. Indien de euro doorgaat, behoren dergelijke contracten kosteloos opengebroken te kunnen worden, teneinde grove rechtsverkrachting te vermijden, ik hoop dat consumentenorganisaties, zullen onderkennen.

Politici die het grote publiek niet informeren, maar wel met behulp van onvolledige enquêtes de invoering van de euro een zeer, tijdelijk, kunstmatig draagvlak proberen te geven, versterken zo hun imago!

    • E.J.Van Haaren