De Mos tevreden over oplossing Werder-conflict

BREMEN, 6 FEBR. De juridische strijd tussen het bestuur van Werder Bremen en de op 9 januari ontslagen trainer Aad de Mos is voorbij. Beide partijen bereikten gisteren in Bremen tijdens de eerste zitting van de rechtbank voor arbeidszaken overeenstemming over de scheidingsvoorwaarden.

De betrokken personen weigerden na afloop in te gaan op de inhoud van het akkoord. Naar verluidt is tijdens de zitting alleen nog gesproken over de hoogte van de afkoopsom voor De Mos. De Haagse coach eiste vorige week van het bestuur ook een soort verklaring van goed gedrag. Daarover zou bij de rechtbank echter niet meer zijn gesproken.

De Mos (48), wiens contract tot medio 1997 doorliep, stond al geruime tijd onder zware druk vanwege de slechte resultaten. Enkele, vermeende uitspraken in een bar na de uitschakeling door PSV in het toernooi om de UEFA-beker, vormden de directe aanleiding tot zijn vroegtijdige vertrek. Het Duitse weekblad Der Spiegel publiceerde de denigrerende opmerking “het wordt nooit wat met Werder”.