Axxicon overtreft winstverwachting

Matrijzenfabrikant Axxicon, sinds september 1995 genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs, heeft zijn winstraming licht overtroffen. In oktober gaf Axxicon een prognose af van 4,4 miljoen gulden. Gisteren maakte het bedrijf bekend dat de netto winst over 1995 is uitgekomen op 4,7 miljoen gulden.

De beursgang kostte 600.000 gulden en komt ten laste van het resultaat van 1995. Zonder die last bedraagt de winst 5,3 miljoen tegenover 1,3 miljoen gulden in 1994.

Axxicon ging in september naar de beurs voor 19 gulden. De koers schoot de eerste handelsdag omhoog tot 34 gulden. Vanochtend werd gehandeld op 35,20.

Axxicon bestaat uit een houdstermaatschappij in Vianen en zes werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf fabriceert matrijzen voor de kunststofverwerkende industrie.