Weah scoort, Milan loopt uit op Fiorentina

ROTTERDAM, 5 FEBR. George Weah is terug uit Afrika en hij scoorde meteen weer voor zijn werkgever AC Milan. Dat gebeurde al na zes minuten in de wedstrijd tegen AS Roma. De koploper won met 3-1. Het was het zevende doelpunt van Weah in de Italiaanse competitie. Milan vergrootte de voorsprong op Fiorentina, dat 0-0 speelde tegen Cagliari, tot vijf punten.

De vier Nederlanders in de Serie A beleefden een matige dag. Geen van hen maakte de negentig minuten vol. Bij Padova, dat in een degradatieduel met 2-0 verloor van Torino, viel Leonard van Utrecht na rust in. Even later werd Michel Kreek uit het veld gehaald. Bij Lazio Roma, dat met 4-3 van Bari won, bleef Aron Winter in de rust in de kleedkamer. Bij Sampdoria verdween Clarence Seedorf na 57 minuten naar de kleedkamer tijdens de verloren wedstrijd tegen Parma.

Roberto Donadoni, de geroutineerde middenvelder van AC Milan, gaat in de nieuwe Amerikaanse profcompetitie spelen. Hij zal een tweejarig contract bij New York Metro Star tekenen. “Ik ben niet meer op de leeftijd waarop ik elke week een topprestatie kan leveren. Ik wil deze kans pakken voor het te laat is”, aldus Donadoni.

De transfer van Faustino Asprilla van Parma naar Newcastle United is voorlopig afgeblazen na een rel over de fitheid van de Colombiaan. De aanvaller zou voor ongeveer zestien miljoen gulden van Italië naar Engeland verhuizen. Voorzitter Giorgio Pedraneschi van Parma liet weten dat zijn bestuur niet akkoord kan gaan met de Engelse eis tot een fikse korting op de transfersom omdat Asprilla geblesseerd zou zijn aan de knie. “Wij beschikken over een medisch rapport dat stelt dat hij 100 procent fit is. Vandaar dat we niet tot overeenstemming komen”, aldus Pedraneschi.