Vendex neemt drie Maxis-zaken over

Vendex Food Groep is van plan drie Maxis-vestigingen over te nemen. Bij deze winkels in Hoogvliet, Middelburg en Rijswijk werken ongeveer 550 mensen. De vestigingspunten zullen worden ingericht als Konmar Superstore.

Nagenoeg het voltallige personeel zal in vergelijkbare functies werkzaam blijven. In verband met de verschillen tussen de Maxis- en Konmarformule (meer accent op levensmiddelen bij Konmar) zal er voor enkele tientallen geen geschikte arbeid zijn en zal worden getracht voor hen binnen het Vendex-concern een passende baan te vinden. Door de transactie groeit het aantal Konmar-vestigingen naar 24.

Vendex Food Groep (jaaromzet ongeveer 5 miljard gulden) is een onderdeel van Vendex International met ongeveer 800 vestigingen in Nederland en België. Tot de onderneming behoren de Nederlandse supermarktketens BasisMarkt, Dagmarkt, Edah en Konmar, alsmede de Belgische ketens Battard, Echo en Eda. Ook de dierenspeciaalzaken Pet's Palace behoren tot de Vendex Food groep.