Top 12 toernooi

Het mannentoernooi leverde een zevende triomf op voor de Zweed Jan-Ove Waldner. De 30-jarige Zweed had in de eerste ronde een verrassende nederlaag geleden tegen de Nederlander Trinko Keen. Vervolgens kwam Waldner tegen de Kroaat Primorac op een 0-2 achterstand.

Hij kon uitschakeling maar ternauwernood voorkomen. Deze overwinning gaf hem vleugels, want hij werd vervolgens steeds beter. In de finale tegen de Belg Saive etaleerde hij na een achterstand van 19-21 en 10-16 de topvorm waarin hij wereld- en olympisch kampioen werd (21-19, 21-15, 21-15).

Debutant Trinko Keen eindigde met twee overwinningen als negende. Door zijn overwinningen op Waldner en de Fransman Chila komt hij weer in de buurt van de mondiale top-veertig. Hij is vrijwel zeker van deelname aan de Top 12 van 1997 in Eindhoven.

    • Ted van der Meer