TIME

De met het aids-virus besmette basketballer Earvin 'Magic' Johnson heeft na vierenhalf jaar afwezigheid zijn rentree gemaakt bij zijn club.

Reden voor Time om een overzicht te geven van de hoopgevende resultaten die tegenwoordig met aids-remmers worden geboekt. Behalve AZT en 3TC is er nu ritonavir en indinavir. Beide middelen blokkeren de produktie van protease, een enzym dat het aidsvirus nodig heeft om te overleven. Daarmee hebben artsen voor het eerst een arsenaal van wapens tegen deze ziekte tot hun beschikking. Maar terwijl de bestrijding effectiever wordt, krijgen minder Amerikanen er toegang toe, constateert het blad. De hoge kosten van de behandeling met deze nieuwe middelen (oplopend tot 600 dollar per maand, en dat gedurende het hele leven van de patiënt) staan brede toepassing in de weg. Zeker in een land waar overheidsfondsen opdrogen en verzekeraars hun risico's steeds scherper calculeren.