Newcastle United blijft koploper

voetbal Engeland

Newcastle United bleef intussen in Engeland ongenaakbaar koploper. De formatie van ex-international Kevin Keegan versloeg Sheffield Wednesday met 2-0. Het was de dertiende achtereenvolgende overwinning op eigen veld van Newcastle. Les Ferdinand maakte tegen Wednesday zijn honderdste treffer in de league. Clark was de andere schutter.

Manchester United verdrong Liverpool van de tweede plaats. Het verschil met de koploper bedraagt negen punten. Manchester United versloeg in Londen Wimbledon met 4-2. Eric Cantona maakte het derde en vierde doelpunt. Iets meer dan een jaar terug haalde de Fransman in hetzelfde stadion, Selhurst Park, het wereldnieuws door een karatetrap uit te delen aan een supporter van Crystal Palace. De actie kostte de international een schorsing van acht maanden. Uit vrees voor rellen had de politie bij de rentree van Cantona extra manschappen ingezet.

Arsenal blijft op zoek naar de weg omhoog. Op Highbury hield Coventry de Gunners op 1-1. Dat was een tegenvaller voor de thuisclub. Van de laatste elf wedstrijden won Arsenal er maar twee. Dennis Bergkamp maakte met het hoofd het enige doelpunt. Na rust miste Ian Wright een strafschop voor Arsenal. De Londense club staat negende.

Chelsea passeerde gisteren stadgenoot Arsenal op de ranglijst. Onder aanvoering van Ruud Gullit won Chelsea met 5-0 van Middlesbrough. De Nederlander scoorde niet, maar was de gangmaker van zijn ploeg. Gavin Peacock was de succesvolste man van Chelsea. Hij maakte drie doelpunten. Ook Alan Shearer maakte afgelopen weekeinde een hattrick. Zijn club Blackburn Rovers won daardoor met 3-1 van hekkesluiter Bolton Wanderers. Shearer heeft dit seizoen al dertig keer gescoord.

De topscorer in Schotland, Pierre van Hooijdonk, maakte tegen Hibernian zijn twintigste treffer. Celtic won met 2-1. De ploeg van Van Hooijdonk staat nog steeds één punt achter op titelhouder Glasgow Rangers dat Partick Thistle met 2-1 versloeg. Paul Gascoigne maakte beide doelpunten.