Iduna: ondanks malaise meer winst

Iduna (onderkleding en zwemkleding) heeft in het op 30 september afgesloten boekjaar een netto winst geboekt van 1,2 miljoen gulden, tegenover 1,08 miljoen gulden in het voorgaande boekjaar. De omzet steeg met bijna 20 procent tot 53,7 miljoen gulden. Dat blijkt uit het door Iduna gepubliceerde jaarverslag.

De Europese confectie-industrie worstelt met een zware en langdurige crisis, zo schrijft Iduna. De consument geeft steeds minder uit aan kleding. Dat heeft een drukkend effect op de marges. Iduna gaat ervan uit dat de marktomstandigheden zich in de nabije toekomst niet zullen verbeteren.

De Udense onderneming heeft desondanks zijn winst en omzet zien groeien. Het bedrijf maakt de kleding onder meer in Tunesië en het Verre Oosten.

Voor het lopende boekjaar wordt een hogere omzet en meer winst verwacht.