Edgar Davids niet mee naar Zaragoza

ZARAGOZA, 5 FEBR. Edgar Davids is gisteren niet meegegaan met Ajax naar Spanje voor de eerste wedstrijd om de Super Cup tegen Real Zaragoza. Een lichte griep heeft de middenvelder geveld. Voor trainer Van Gaal levert dat geen extra probleem op. Davids, al enige tijd uit de roulatie wegens een blessure aan de enkel, had morgen tegen Zaragoza zeker niet gespeeld. Hij ging slechts mee om verder te herstellen.

Van Gaal nam zeventien spelers mee. Van hen komt de laatste aankoop Peter Hoekstra zeker niet in actie. De aanvaller speelde dit seizoen al ininternationaal verband voor zijn vorige club, PSV. Hij is toch mee naar Zaragoza omdat daar op een goed veld kan worden getraind.

Vergeleken met de vorige wedstrijd van Ajax, afgelopen dinsdag tegen Cambuur, zijn Kanu en Finidi weer beschikbaar.

Bij Ajax ontkent men de geruchten dat Kanu naar Inter Milaan zal vertrekken. Ondanks dat het contract van de Nigeriaan afloopt, rekent de Amsterdamse club er op dat er een transfersom voor hem kan worden gevraagd. Financieel directeur Maarten Oldenhof heeft de regels van de uitspraak van het Europese hof in de zaak van de voetballer Bosman uitvoerig uitgeplozen. Daaruit blijkt volgens hem dat de afschaffing van het transfersysteem vooralsnog slechts opgaat voor ingezetenen van lidstaten van de Europese Unie.

Ajax' tegenstander Real Zaragoza won in de Spaanse competitie met 4-1 van Valencia. Morienties maakte in een tijdbestek van zeventien minuten, van de 72ste tot en met de 89ste minuut, een echte hattrick. Zaragoza staat twaalfde op de ranglijst.