Werder Bremen nog niet af van trainer De Mos

BREMEN, 3 FEBR. Werder Bremen is nog steeds niet van de ontslagen trainer Aad de Mos af. De advocaten van beide partijen konden het gisteren niet eens worden over de afwikkeling van het contract dat tot medio 1997 doorliep. Beide partijen treffen elkaar maandagmiddag opnieuw in Bremen bij de rechtbank voor arbeidszaken. In dat proces eist de Haagse voetbalcoach zijn baan terug.

Volgens het bestuur van Werder zijn de langdurige onderhandelingen niet op financiële punten stuk gelopen. “De Mos diende op het laatste moment eisen in die niets met geld te maken hadden”, zei vice-voorzitter Fischer. Naar verluidt zijn beide partijen het al wel eens over een afkoopsom van 500.000 mark voor De Mos.

De voormalige trainer van ondermeer Ajax eist van het bestuur van Werder Bremen echter ook een soort verklaring van goed gedrag. Volgens de advocaat van De Mos, mr. Mathias Prinz, maakte een dergelijke verklaring deel uit van het voorstel dat de Duitse voetbalbond eerder deze week had gedaan om tot een scheiding met wederzijds goedvinden te komen.